Finnish Open ja Horuna training camp

niko
max ja niko
valmistautumassa

Hämeenlinnan Karateseuran kilpailijat osallistuivat viikonloppuna perjantaista lauantaihin järjestettylle Horuna training camp otteluleirille sekä lauantaista sunnuntaihin käytyyn Finnish Open Cuppiin hienoin tuloksin siten, että Hämeenlinnan Karateseura oli kisan 5. parhaiten menestynein seura.

Hämeenlinnan Karateseuran kilpailijat toivat perinteisestä Finnish Open kilpailusta kaksi kultaa, kolme hopeaa ja pronssin. Kilpailu käytiin tänä vuonna kaksi päiväisenä. Lauantaina kilpailtiin katassa eli liikesarjoissa ja sunnuntaina kumitessa eli ottelussa.

Niko Mantere voitti kultaa sekä miesten +75kg, että U21 +75kg sarjoissa. Samoissa sarjoissa Maximiliam Ollila otti hopeaa. Mantere osallistui vielä miesten avoimeen painoluokkaan sijoittuen pronssille. U21 sarjassa molemmat Karateseuralaiset etenivät finaaliin vastustajien luovuttaessa ottelun, finaali seurakavereiden välillä päättyi 3-1 Mantereen voittoon. Miesten sarjassa Mantere kohtasi ensin Imatran Kusankun Arttu Venäläisen, voittaen ottelun 6-0. Myös Ollilan voitettua Venäläisen 1-0, käytiin ratkaisu sarjavoitosta jälleen seurakavereiden välillä. Myös tässä ottelussa voitto meni Mantereelle 2-1. Mantere osallistui lisäksi miesten avoimeen painoluokkaan, sijoittuen pronssille.

Ilona Haakana otteli tyttöjen U16, +57kg sarjassa hopealle. Haakanalle tämä oli hieno aloitus uudessa ikäluokassa.   Haakana voitti ensimmäisellä kierroksella Oulun Karateseuran Laura Loposen edeten semifinaaliin. Semifinaalissa Haakana voitti Imatran Kusankun Sara Sainion. Finaalissa Tapanilan Erän Emmi Koivula vei voiton.

Ella Nylund otteli myös tiensä pronssiotteluun tyttöjen U16, -57kg sarjassa. Nylund hävisi sarjan voittajalle Lahden Karaten Kiia Koposelle, mutta tämän edettyä finaaliin pääsi vielä mittelemään pronssista. Keräilyottelussa Nylund voitti Mäntsälän Karaten Katariina Korkeen. Pronssiottelussa vastassa oli Tapanilan Erän Saimi Nikander, joka voitti ottelun. Nylundille siis neljäs sija sarjassa.

Katassa eli liikesarjoissa Karateseuran kilpailijoista Sofia Purhonen sijoittui viidenneksi tyttöjen U12 sarjassa.