Vuosituhannen jännittävimmät karaten SM kilpailut käytiin 17.10

Mikseri
Ohjaus
Eväät

Kotimaisten karatekilpailujen järjestäminen on harvoin ollut yhtä jännittävää kuin tällä kertaa oli. Jo kertaalleen keväällä peruutettujen kilpailujen toteutuminen oli todella viimeiseen hetkeen epävarmaa. Tämä ei ole ollut hyvä tilanne kilpailijoille eikä varsinkaan kilpailun järjestäjälle.

Kilpailu kokosi ennakko-odotuksista huolimatta 184 sarjailmoittautumista, joka oli ainoastaan noin 100 ilmoittautumista edellisvuotta vähemmän.

Kahdella tatamilla käyty kilpailupäivä muodostui pitkäksi, mutta kisapäivä jaksettiin viedä hienosti läpi. Myös loukkaantumisia nähtiin jopa yllättävän vähän huomioiden nykytilanteesta johtuva kisarutiinin puuttuminen. Oli myös mukava saada median edustajia runsaasti paikalle kuulemaan huippu-urheilijoidemme viimeisimpiä kuulumisia mm. olympialaisten suhteen.

SM-kilpailut esittelivät jälleen jotain aivan uutta

Karaten SM-kilpailut 2020 suorana juonnettuna Ruutu lähetyksenä. Myös kilpailija- ja pistetiedon yhdistäminen lähetykseen on kotimaassa uutta. Jaakko Vilmusenahoa pyydettiin juontamaan karaten SM-kilpailut ajatuksena helpottaa kilpailujen seuraamista. Juontajasta ja iltapäivästä Jaakon seuraan liittyneen Emma Arosen kommenteista oli iloa niin lajia enemmän seuranneille kuin myös heille, jotka eivät karaten kilpailumuodoista ennen tätä lähetystä mitään tienneetkään.

Kilpailutallenne julkaistiin myös jälkikäteen katsottavaksi Ruutuun maksulliselle puolelle.

Tavoitteena kehitys

Kilpailujen toteutus ei aina mene aivan suunnitelmien mukaan. Niin ei käynyt myöskään tällä kertaa. Poikkeukselliset olosuhteet, kokonaan uudet asiat sekä toki myös kilpailujen toteutumisen epävarmuus jätti kilpailujen toteutukseen hiomattomia kulmia ja muuta kehitettävää osittain jopa ihan perusasioiden osalta. Kilpailujen järjestäjänä yritämme kuitenkin olla haaskaamatta epäonnistumisia. Joskus vikaan menneestä voi oppia enemmän, kun melko hyvin tehdystä asiasta.

Kilpailut tehtiin yhdessä

Kilpailujen järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman valtavaa määrää erilaisten tahojen myötävaikutusta, taloudellista panostusta tai arvokasta ja pyyteetöntä talkootyötä.

Kilpailujen toteuttaminen tai Ruutu lähetys nyt toteutuneella tavalla ei olisi ollut mahdollista ilman usean Karateliiton valiokunnan osallistumista. Karateliiton korvaamaton tekniikkaryhmä Kaj Palenius ja Markku Raitisoja vastasi jälleen ansiokkaasti kilpailunhallintaohjelmiston käytöstä järjestelmän pystyttämisestä purkuun asti. Myös aiemmin mainittu Jaakko Vilmusenaho ylitti varmasti monien odotukset siitä, kuinka paljon osaavalla selostuksella voidaan vaikuttaa kilpailujen seuraamisen kokoemukseen Ruudun kautta.

Monenlaisia uusia asioita sisällään piteen kilpailun läpiviennissä oli valtava apu Kirsi Koivisto, joka alustavasti oli lupautunut yleiseksi avuksi kisan toteutukseen. Kikka hyppäsi kuitenkin käytännössä kilpailualueen johtajaksi lennosta ja hänen osaavista käsistään pääsi läpi hyvin harvoja asioita. ;) Kiitos Kikka!

Myös Juha Kreus Tampereen ja lähialueen tiimeineen osoitti poikkeuksellista omatoimisuutta kaappaamalla käytännössä koko toimitsijatehtävät haltuunsa molemmilla tatameilla todella mallikkaasti. Tämä kisa oli osa NEM kisojen toimitsijakoulutusta, jossa haettiin käytännönkokemusta ja varmuutta Tampereen arvokisoja silmällä pitäen.

Kilpailupaikka on perinteisesti saanut runsaasti kiitosta. Varsinkin vallitsevassa tilanteessa valoisa ja tilava kilpailupaikka kaikkine tiloineen oli todella tärkeä. Myös henkilökunnan apu ja toiminta nopeissa tilanteissa tuli todella tarpeeseen. Hämeenlinnan Liikuntahallien henkilökunnalle lämmin kiitos omasta panoksestanne kilpailujärjestelyihin ja nopeisiin käänteisiin silloin, kun niitä eniten tarvittiin.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä mainitsen seuramme oman talkooväen. On uskomatonta saada tällaisena aikana näin upea talkooväki mukaan yhdessä tekemään kilpailuja. On aina hienoa nähdä hyvää tiimihenkeä mutta tämän kisan kohdalla vallinneen epävarmuuden jälkeen tämä oli asia, joka minulle jäi parhaiten tästä ponnistelusta mieleen.

Yhteistyössä yhdistävänä tekijänä on toki edelleenkin koronan sumentaman tulevaisuuden takana siintävä nuoren Euroopan mestaruuskilpailu Tampereella, joka juuri siirrettiin keväältä syksyyn 2021. Tämä koko kotimaisen karaten yhteinen hanke on jo nyt opettanut meille asioita siitä, mitä yhteistyöllä ja yhdessä tekemisellä voidaan saavuttaa. Toivon, että kotimainen karatenperhe pitää tästä kiinni ja lisäämme myös jatkossa kaikessa toiminnassamme yhdessä tekemistä samaan tapaan.

kumppanit

Kumppanit