Mantere ja Nylund ottelivat PM pronsseille

• Time to read 1 minute
PM-joukkue, kuva Sami Virtanen

pm-joukkue

Hämeenlinnan Karateseurasta valittiin neljä urheilijaa edustamaan Suomea Norjan Stavangerissa lauantaina käytyyn Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuihin. Niko Mantere otteli miesten -84 kg sarjassa sekä miesten joukkueessa pronssia ja Ella Nylund tyttöjen U18, -53 kg sarjassa myös pronssia. Mitalit täydentyivät kahdella viidennellä sijalla, kun sekä Jimi Mantere sarjassa U16,-70 kg että Luna Minne tyttöjen U16 katassa selvisivät pronssiotteluun asti.

Suomen 40 urheilijan joukkue sijoittui mitalitilastossa hienosti toiseksi Tanskan viedessä jälleen isoimman mitalipotin. Pohjolan mestaruuksista taisteli tänä vuonna 249 karatekaa.

Mantere aloitti oman sarjansa Tanskan Michel Corbalania vastaan. Tuttu tanskalainen vei ottelun voitona, mutta hänen edetessään finaaliin ja sarja voittoon Mantere pääsi vielä keräilyotteluiden kautta kamppailemaan pronssista. Ensimmäisenä vastassa oli Islannin Elias Snorrason, jonka Mantere voitti ennen täyttä aikaa pistein 8–0 ja varmisti siten paikan pronssiotteluun. Pronssiottelussa oli jälleen tuttu vastustaja, Ruotsin Jimmy Haag, jonka Mantere voitti 2–1. Oman painoluokan jälkeen Mantere osallistui vielä joukkueotteluun, jossa kuitenkin Suomen joukkue joutui toteamaan Ruotsin tällä kertaa paremmaksi.

Ella Nylund otteli ensimmäisenä omassa sarjassaan Liettuan Vaida Astasuskaitea vastaan voittaen ottelun 4–0. Seuraava kierros olikin suomalaisten välinen, vastassa oli Saimi Nikander. Nylund otti jo johtoaseman etukäden lyönnillä, mutta Nikander pääsi kuittaamaan kahden pisteen tekniikalla vieden lopulta paikan loppuotteluun. Nylundin sijoitus oli siten pronssia.

Poikien U16, -70 kg sarjassa Jimi Mantere otteli ensimmäisen ottelun Latvian Aleksandrs Kisiksiä vastaan. Latvialainen vei ottelun voiton, mutta eteni finaaliin ja Mantere eteni pronssiotteluun. Pronssia vei islannin Rosant Hjartarson.

Tyttöjen U16 katassa eli liikesarjassa Luna Minne oli karsintakierroksella oman lohkonsa kolmas, edeten siten pronssiotteluun. Pronssiottelussa mitali meni Ruotsin Tuva Westlundille, Minnen sijoitus siten viides.